Stacks Image 12687

Media

MATS HANSÈN och ELISABETH MORITZ
VARDAGSFILOSOFERNA (POD)
Leva sin passion! Gäst: KjellÅke Gustafsson,
ägare till Konsthallenen, Hishult

Det här är ett samtal som du inte ska missa, det tar ca 50 min, det är ett  roligt, innerligt och inspirerande samtal om hur man drar igång ett neverending projekt: att bygga en konsthall i Hishult.
Vardagsfilosoferna åkte på slingrande småvägar genom skogen i Hallands inland och kom till slut fram till Konsthallen i Hishult och där möter vi vår gäst KjellÅke Gustafsson som när han började bygga sin konsthall som invigdes för 21 år sen, ansågs som 'idioten från Hishult'.  Han var inte galen han hade en passion och han hade Gästgivaregården som han ärvt efter sina föräldrar ur den kom inte bara konsthallen utan även en fantastisk skulpturträdgård där också många olika rosensorter blommar, restaurang, café och nya rum för övernattning alla olika med den vackraste konst på väggarna, ett eget hem, och mycket mer. KjellÅke bygger, bygger om och bygger till. Det bara pågår. 
Det galna konstprojektet blev en otrolig framgång! Nu står konstnärer på kö för att få ställa ut där. Den vackra konsthallen gör något med en när man stiger in där, man får stiga in i konsten!  KjellÅke ser till att det blir blir ett storartat möte mellan oss och konsten för han är noga med hur konstverken ställs ut, hur de hängs och hur de på så vis kommunicerar med varandra och oss som betraktar dem. Och man stannar gärna länge i konsthallen.  
Så ta en paus i dina bestyr och lyssna till KjellÅke Gustafssons inspirerande berättelse om hur han byggde en konsthall i Hishult och vad,faktiskt, en födelse- och uppväxtplats har för betydelse! 
FÄRGSTARK TILLBAKABLICK I HISHULT (TV4 play)
Stacks Image 65829


Overkligt foto på Konsthallen i Hishult P4 Halland
Stina Brockman