<i>MARTIN BOGREN </i><i>4-SEASONS</i>
<i>MARTIN BOGREN </i><i>4-SEASONS</i>
  •  
  • Allt material på hemsidan är skyddat enligt lagen om upphovsrätt © Konsthallen Hishult 2021 0

MARTIN BOGREN 4-SEASONS

MARTIN BOGREN 4-SEASONS - Foto
16 jan - 28 februari 2021


LOADING

Ett urval från utställningen - Klicka på bilderna för att se dom större
UTSTÄLLNING I 3D 
Vernissagekort 
Stacks Image 205160
Om Martin Bogren 
Martin Bogren, f 1967, bor i Berlin)

Martin Bogrens visuella värld omfattas av ett personligt och poetiskt anslag. Han har gett ut ett flertal böcker med stora internationella framgångar. Tidigare utgivningar inkluderar Ocean 2008, Lowlands 2011, Tractor Boys 2013, Italia 2016, August Song 2019 och Hollow 2020. Hans arbeten har visats på utställningar i Europé, USA och Asien och är inkluderade i samlingar vid bl.a Bibliotheque Nationale De France, Oregon Fine Art Musuem, Moderna Museet i Stockholm och Modern Art Museum i Rom.

Även om Martins tidiga arbete kan kategoriseras som dokumentär fotografi, har ett personligt och poetiskt skrivande alltmer utvecklats och personifierats. I sina imaginära drömlika och ibland trevande vandringar, genom ljuset, i mötena och i subtila toner och nyanser finner han en känslig och ömsint bekräftelse på sina subjektiva visioner.

Boken har en viktig plats i den kreativa processen. ltalia, publicerad av Max Ström 20l6 har hyllats av kritiker och hans senaste arbete August Song på utomhusdansbanor på den svenska landsbygden bekräftar både utvecklingen av hans konstnärskap och den nära relation som hans arbete har med boken.

Hans nyligen avslutade New York-baserade projekt tar en ny riktning med ett första skifte till färg i kombinationer med det svartvita. Färgerna kan likväl beskrivas som monokroma och förstärker upplevelsen av det overkliga, det drömlika och det isolerade individuella tillstånd som ofta upplevs i en mångmiljonstad. Martins egensinniga blick för ljuset, sökandet efter närhet och igenkännandet i porträtten och i tillåtelsen att förlita sig på fel, gör han ett avstamp i ett kraftfullt och febrigt arbete.

Om utställningen av Britte Montigny