Leva sin passion!

Öppettider

Maj – augusti: Tisdag – söndag 12.00 – 17.00
September – april: Onsdag – fredag 12.00 – 16.00
Lördag – söndag 12.00 – 17.00

Ett samtal

Gäst: KjellÅke Gustafsson, ägare till Konsthallen, Hishult

album-art

00:00

Det här är ett samtal som du inte ska missa, det tar ca 50 min, det är ett roligt, innerligt och inspirerande samtal om hur man drar igång ett neverending projekt: att bygga en konsthall i Hishult.

Vardagsfilosoferna åkte på slingrande småvägar genom skogen i Hallands inland och kom till slut fram till Konsthallen i Hishult och där möter vi vår gäst Kjell Åke Gustafsson som när han började bygga sin konsthall som invigdes för 25 år sen, ansågs som ’idioten från Hishult’. Han var inte galen han hade en passion och han hade Gästgivaregården som han ärvt efter sina föräldrar ur den kom inte bara konsthallen utan även en fantastisk skulpturträdgård där också många olika rosensorter blommar, restaurang, café och nya rum för övernattning alla olika med den vackraste konst på väggarna, ett eget hem, och mycket mer. Kjell Åke bygger, bygger om och bygger till. Det bara pågår.
Det galna konstprojektet blev en otrolig framgång! Nu står konstnärer på kö för att få ställa ut där. Den vackra konsthallen gör något med en när man stiger in där, man får stiga in i konsten! KjellÅke ser till att det blir blir ett storartat möte mellan oss och konsten för han är noga med hur konstverken ställs ut, hur de hängs och hur de på så vis kommunicerar med varandra och oss som betraktar dem. Och man stannar gärna länge i konsthallen.

Så ta en paus i dina bestyr och lyssna till Kjell Åke Gustafssons inspirerande berättelse om hur han byggde en konsthall i Hishult och vad,faktiskt, en födelse- och uppväxtplats har för betydelse!